Taaltraining Duits voor ondernemers en zakenlieden

Ben u ondernemer of medewerker bij een bedrijf en wilt u zich zakelijk op Duitsland richten? Dan is het essentieel dat u de Duitse taal goed beheerst. Het Nederlandse accent vinden Duitsers erg charmant, maar het is zeker belangrijk dat u weet wat u zegt en dat u zich in de Duitse taal goed kunt uitdrukken. Duitsland is erg gesteld op hun eigen taal en spreken in de regel weinig tot geen Engels. Bent u niet helemaal zeker van uw niveau en kennis van de Duitse taal? Wilt u uw kennis van de Duitse taal vergroten en verbeteren, zodat u een gesprekspartner op niveau bij uw Duitse klant, prospect of leverancier bent?

Dolmatch stelt een op maat gemaakt programma voor u op, dat u in staat stelt uw kennis en kunde van de Duitse taal te vergroten en verbeteren. Hierbij is het van belang uw huidige en gewenste taalniveau te bepalen. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek met u bepaal ik middels  een aantal tests uw huidige taalniveau. Vervolgens  bepalen wij samen uw gewenste taalniveau ofwel op welk niveau u graag in het Duits zou willen communiceren. Bij het bepalen van uw huidige en gewenste taalniveau hanteer ik het Europees Referentiekader Talen (voor meer informatie zie www.erk.nl).

Na de bepaling van de taalniveau’s stel ik een op maat gemaakt programma voor u op. Dit programma ondersteunt en helpt u bij het verbeteren van de Duitse taal. Het stelt u in staat een gesprekspartner op het juiste niveau te worden, zodat u uw zaken met uw Duitse klanten, prospects of leveranciers kunt verbeteren en vergroten!

Voorbeelden van onderdelen van een op maat gemaakt programma door Dolmatch, zijn de volgende:

  • Bij gesprekken met Duitse klanten als toehoorder aanwezig zijn en luisteren naar de manier van communiceren in het Duits.
  • Naar aanleiding van bovenstaande feedback, adviezen en tips met betrekking tot de Duitse taal geven.
  • Opstellen van een overzicht met algemene ‘standaard’ zinnen (zogenaamde Redemittel in het Duits die bij een zakelijk gesprek (telefonisch en één op één) gebruikt kunnen worden.
  • Opstellen van een overzicht met specifieke zinnen in het Duits, die u bijvoorbeeld kunt gebruiken bij het presenteren van uw bedrijf, aanprijzen van uw dienstverlening en/of producten, onderhandelen etc.
  • Uitzoeken van specifieke terminologie (jargon) ten aanzien van uw werkveld in het Duits en het opstellen van een lijst met deze vaktermen, zodat u deze, wanneer uw wilt, kunt gebruiken.
  • Rollenspelen.

Naast spreekvaardigheid biedt Dolmatch Duitse lessen op het gebied van luistervaardigheid, leesvaardigheid en schrijfvaardigheid aan.